Facebook icon Twitter icon Instagram icon LinkedIn icon Close icon Home icon
Všechny novinky
13. 6. 2018,

„Největší úspěch roku 2017? Náš tým,“ řekl Robert Chmelař na pátém CEOday

„Největší úspěch roku 2017? Náš tým,“ řekl Robert Chmelař na pátém CEOday

Je čtvrtek 7. června 2018, nebe je jasné a slunce ještě stojí vysoko. Nad úrovní městského šumu, na desítky let veřejnosti nepřístupném prostoru Střechy Lucerny se schází tým Rockaway a šéfové všech firem v portfoliu. Začíná pátý CEOday, po kterém bude následovat party Rockaway Naživo.

Na místě všechny přivítala Michaela Papežová, která v Rockaway řídí PR a komunikaci, a která stručně představila jednotlivé hosty a shrnula nejzajímavější momenty historie skupiny. „Kdybychom chtěli ukazovat, co vše se našim firmám loni povedlo, trvalo by to hodně dlouho. Proto jsme vybrali jen pár příkladů, které nejlépe vystihují klíčové okamžiky minulého roku,“ zahájil pak svou řeč Robert Chmelař, Investment Partner Rockaway. „Ačkoliv to může znít jako klišé, je třeba si uvědomit, jak silné portfolio se nám daří budovat. Kromě všech finančních ukazatelů to myslím pěkně ukazuje fakt, že naše weby loni v souhrnu navštívilo více než 1,2 miliardy návštěvníků.“


„Z našich firem se postupně stávají skuteční šampioni. Za všechny například Invia Group a Heureka – obě skupiny mají dosáhly silného cashflow, výrazný růst a udržitelnou vůdčí pozici na trhu,“ převzala slovo Andrea Lauren, Investment Partner Rockaway. „V minulém roce se nám také úspěšně povedlo získat silnou pozici z západní Evropě, to když se Invia Group rozrostla do Německa, Rakouska a Švýcarska. Naše startupy samozřejmě působí globálně, ale díky akvizicím v regionu DACH jsme teď přítomni ve více než 15 evropských zemích.“

Rockaway CEO’s Day 2018

This is „Rockaway CEO’s Day 2018“ by Rockaway Capital on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Další část odpoledního programu se nesla v duchu nahlížení do budoucnosti. Slova se ujal Juraj Felix, který do skupiny přišel z Googlu, aby jako obchodní ředitel pomohl spustit Mall TV. A o čem mluvil? Proč se připravuje, co bude jejím obsahem a jak z ní budou profitovat všichni ve skupině. Slova se ujal i Viktor Fischer, Investment Partner Rockaway, který publikum uvedl do problematiky blockchainu. Radko Sekerka, který za Rockaway řídí R&D v Mall Group, pak vysvětlil dynamicku a implikace zvyšující se penetrace mobilních zařízení v e-commerce. Inspirace se vždycky hodí, proto jsme do agendy zařadili i Thomase Schumachera z německé kanceláře McKinsey, který popsal úspěšné transformace společností.


Na pomyslném pódiu se nakonec vystřídal Jaromír Švihovský, CFO Rockaway a Boris Raoul, CEO Invia Group. Společně odkryli zákulisí celého příběhu vzniku eTravel části Rockaway portfolia. „Abych byl upřímný, byl jsem jedním z těch, kteří přihazovali proti Rockaway, když byla možnost získat německá aktiva. Dnes jsem rád, že to dopadlo takhle a já tady stojím mezi vámi,“ uzavřel svou řeč Raoul.

„Na začátku jsme mluvili o úspěších, kterými se vyznačoval rok 2017. Jeden jsme ale vynechali – stálou schopnost Rockaway přitahovat do týmu výjimečné lidi. Napříč celým portfoliem se nám daří přitahovat nadšené, talentované a zkušené lidi, díky kterým nestojíme na místě. Někdo by řekl, že je to samozřejmost, ale my to tak nevnímáme. Bez tak schopných lidí bychom se za pouhých pět let nikdy nedostali tak daleko,“ uzavřel odpolední část programu Robert Chmelař.

Poté následovala party Rockaway Naživo – a všem hostům tímto ještě jednou děkujeme.

Fotogalerii najdete TADY.

Rockaway Live 2018

This is „Rockaway Live 2018“ by Rockaway Capital on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.