Facebook icon Twitter icon Instagram icon LinkedIn icon Close icon Home icon
Všechny novinky
29. 9. 2020,

Seriálový thriller internetové televize Mall.tv získal nominaci na mezinárodní cenu Emmy

Seriálový thriller internetové televize Mall.tv získal nominaci na mezinárodní cenu Emmy

Seriál o kyberšikaně #martyisdead z produkce televize Mall.tv, spadající do e-commerce skupiny MALL Group, slaví mimořádný úspěch – jako první český seriál může získat prestižní mezinárodní cenu Emmy.

Mezinárodní akademie televizních umění a věd zveřejnila nominace na mezinárodní ceny Emmy. Je mezi nimi i internetový thriller #martyisdead. Seriál o kyberšikaně se tak stal historicky prvním a jediným českým seriálem, který může získat tuto televizní cenu. Vítězové celkem jedenácti kategorií budou oznámeni v pondělí 23. listopadu během slavnostního vyhlášení 48. ročníku International Emmy Awards v New Yorku. Americké ceny Emmy před pár dny ovládl seriál Watchmen, ceremoniál letos proběhl bez diváků a červeného koberce.


Tématem minisérie #martyisdead, nominované v kategorii krátkých seriálů, je vysoce aktuální problematika kyberšikany. Režisérem seriálu je Pavel Soukup, scenáristy Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík, producenty Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka. Seriál vznikl v produkci společností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu.

„Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní. Jsme rádi, že po úspěchu v Česku a Slovensku se daří seriálu i v zahraničí. Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě,“ říkají producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu.


„Zpráva o nominace na Emmy nás navíc zastihla v okamžiku, kdy připravujeme pokračování,“ doplňuje režisér Pavel Soukup. Pokračování seriálu pod názvem #annaismissing vzniká opět v koprodukci Bionautu a Mall.tv a v kinech i internetové televizi se objeví v květnu 2021.„Nominace na Emmy je pro tuzemskou internetovou hranou tvorbu pokoření pomyslného milníku. S thrillerem televizních kvalit jsme se ocitli v globální konkurenci. Držíme si palce, ale už to, že jsme v této společnosti, nám dodává energii do dalších tvorby a ukazuje, že pro český online má smysl tvořit a investovat do něj,“ shodují se Lukáš Záhoř a Milan Kuchynka, producenti Mall.tv.

Seriál si můžete zdarma pustit tady.